Čísla za jídlem označují seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahují lepek – nejedná se o celiakie a výrobky z nich
2 ) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich, jedná se o všechny druhy oříšků
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg  ml/kg, l, vyjádřeno So2
13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
14 Měkýši a výrobky z nich

 

Pro více informací klikni na obrázek

allergens_cz